اثر دارکوبی
مهدی مطهرنیا
اندیشمند و آینده پژوه سیاسی و اجتماعی
دارکوب با ٢٢ ضربه در ثانیه قدرتی برابر با ١٠٠٠برابر جاذبه را تحمل می کند.این موجودیت کوچک؛ وجودی پرقدرت دارد.از استراتژی جوجیتسو بهره می برد. محققان چینی دریافتهاند بدن دارکوب 99 درصد انرژی ناشی از ضربهها را به عنوان «انرژی کرنشی» (ارتجاعی) ذخیره میکند. بدن دارکوب با جذب انرژی ناشی از ضربههای وارده به عنوان سازه ضدشوک عالی عمل میکند.
دارکوبها میتوانند با بسامد 25 هرتز و با سرعت هفت متر در ثانیه بدون رنجبردن از هر نوع آسیب مغزی به درختان ضربه بزنند. نیروی نوکزدن پرنده معادل هزار برابر نیروی گرانش بوده و هر ضربه آن معادل برخورد سر انسان با دیوار با سرعت 25 کیلومتر در ساعت است.
ضربات مکرر و پی در پی دا کوب سخت ترین سازه ها را تهدید می کند. ضربات مکرر و سریع، ساختار منحصربهفرد جمجمه و منقار پرنده ضربه به مغز را کاهش میدهد.در همان حال ضربه های سختی وارد می کند. ١- آمادگی ساختاری مناسب و متناسب ٢- مداومت ٣- نشانه گذاری درست بر محیط هدف ۴-بهره برداری از همه وجوه طبیعی اعمال اثر ۵- مهندسی معکوس انرژی رقیب (دارکوب 99 درصد انرژی ناشی از ضربهها را به عنوان «انرژی کرنشی» (ارتجاعی) ذخیره میکند) ۶-تنظیم ضربه و ضرورت (بخش عمده انرژی برخورد ناشی از نوکزدن به انرژی کرنشی (99.7 درصد) تبدیل و در بدن ذخیره میشود و بخش کوچکی از آن (0.3 درصد) نیز وارد سر میشود. ساختارهای موجود در سر پرنده شامل منقار و استخوان لامی هستند که انرژی مغز را بیشتر کاهش میدهند. انرژی کوچکی که وارد مغز میشود سرانجام در شکل گرما پراکنده شده و موجب افزایش سریع دمای مغز میشود. برای همین است که دارکوب باید به صورت وقفهدار به درخت ضربه بزند و استراحتهای کوتاهی داشته باشد).
در طراحی استراتژیک در برخورد با هدف مشخص؛ رقیب معین؛ و دشمن اثر دارکوبی جایگاه ویژهای دارد . به گونه ای مکمل #اثر_موریانه_ای در برخورد با هدف است. از درون تهی کردن و از برون ضربات هدفمند وارد کردن وجه دکترین آن است .