به گزارش باریخ نیوز؛ در نشست اندیشکده سیمرغ که با رویکرد تبادل اندیشه با مدیریت دکتر مهدی مطهرنیا ریاست اندیشکده سیمرغ و با حضور خانمها دکتر فریبا بیگدلی ، دکتر عسل قنبرزاده و اکرم ابوالمعالی از اعضای هیأت علمی اندیشکده و دیگر افراد حاضر در این نشست با موضوع آینده پژوهی و کودک و نوجوان برگزار شد به مولفههای آینده پژوهی و ضرورت به کارگیری این دانش در حوزه های مختلف پرداخته شد و دکتر مطهرنیا یخنانی را در این باب شرح دادند. ضرورت شناخت این دانش در عرصه های مختلف علمی به عنوان یک دانش میان رشتهای ، چیستی، چرایی و چگونگی «آینده پژوهی » از جمله نکاتی بود که رئیس اندیشکده سیمرغ بدانها اشاره کرد. در ادامه دکتر لیلا بیگدلی استاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران و عضو هیأت علمی اندیشکده، در حوزه رشته علمی روانشناسی تربیتی و تاثیر آن بر سلامت جامعه توضیحانی را ایراد کرد و دکتر قنبر پور نیز با تکیه بر « آیین سوگ» و تاثیر آن بر سلامت فرد و حصول سلامتجامعه در سایه سلامت فرد مطالبی را مطرح نمودند. همچنین خانم اکرم ابوالمعالی پژوهشگر و نویسنده و وارگردان تاتر کودک و نوجوان در باره هنر تاتر و تاکید بر نمایش خلاق و بررسی مولفه های آن و کارکرد های این هنر ، به توضیح چیستی و چرایی این شاخه هنری پرداخت و تمرکز بر آن را از الزامات حرکت جامعه به سمت ایجاد و تغییر و اصلاح رفتاری دانست که مهارتهای مورد نیاز زندگی بشریست .
*تشکیل کارگروه فابک
پس از بررسی نقطه نظران از جانب حاضرین در جلسه ، دکتر مهدی مطهرنیا ، تشکیل کار گروه مشارکتی «فابک » فلسفه آینده پژوهی کودک و نوجوان را پیشنهاد دادند که در این کار گروه بر اساس فلسفه برای کودک و بر پایه آینده پژوههی ، فعالیتهایی تعریف و شکل بگیرد . بر همین اساس این کار گروه با توافق حاضرین طراحی شد و یک گروه کند و کاو به پیشنهاد خانم دکتر بیگدلی در فضای مجازی تشکیل شد تا در این حوزه ، تبادل نظر و تولید فکر بصورت مستمر انجام بپذیرد در همین راستا دومین نشست این کارگروه نیز بصورت آنلاین در کانال تلگرامی با عنوان «حلقه کندو کاو اخلاقی در قاب آینده پژوهی سیمرغ » انجام شد . در این گفتگوی آنلاین درباره مهارت های زندگی ( چیستی _چرایی و چگونگی ) بحث و تبادل نظر شد . و در پی این گفتمان ، تاکید بر موضوع پرخاشگری در دستور کار این فعالین قرار گرفت .
خانم دکتر بیگدلی و خانم دکتر قنبر زاده در خصوص ابعاد مختلف پرخاشگری ، علل و عوامل و راهکارهای جلوگیری و رفع آن نظرات علمی و روانشناسانه ایی را بیان کردند . در پی این گپ و گفت اکرم ابوالمعالی بر آن شد تا اولین پادکست تولیدی خود را به این موضوع اختصاص دهد . ابولمعالی بنا دارد مجموعه پادکستهایی را برای خانوده ها طراحی و تولید کند که بر اساس آن به موضوعات متنابه خانواده ، در بستر مهار تهای زندگی پرداخته شود . لازم به ذکر است که این نشستها بصورت حضوری و آنلاین برای تولید اندیشه و فکر در مسیر آینده پژوهی کودک و نوجوان و تولیدات پژوهشی -اجرایی ادامه خواهد داشت .