به گزارش باریخ نیوز به نقل از ایسنا ،یاسر مهدیزاده، مدیر عامل یکی از شرکتهای دانش بنیان گفت: زمینه تحقیقاتی ما در زمینه ادوات و تجهیزات دمای فوق سرد است و پژوهشهای کاربردی با تکیه بر دانش فیزیک دمای فوق سرد، پژوهش در زمینه ساخت ابزارهای آزمایشگاهی و طراحی و ساخت آنها، ایجاد ارتباط بین بخش صنعت و بخش پژوهش از طریق رفع نیازهای بخش صنعت از جمله فعالیتهای ما به شمار میرود.
وی کرایو کولر یا کرایواستات ۲۰ کلوین، ۱۰ کلوین و ۴ کلوین را از جمله دستاوردهای این شرکت نام برد و اظهار کرد: کاربرد این دستگاه بیشتر برای سیستمهای MRI و NMR (تشدید مغناطیسی هسته) و در هر بخش که مگنتهای ابر رسانا وجود دارد، از کرایواستاتهای ۴ کلوین استفاده میشود.
مهدیزاده، کرایواستات را دستگاهی دانست که قادر به تامین دمای فوق سرد به صورت پایدار و با کمترین نوسان در بازه دمایی ۳۰۰ تا ۲۰ کلوین (۳۰ تا ۲۵۳ درجه سانتیگراد) است و یادآور شد: کرایواستاتها در واقع یخچالهای دمای فوق سرد هستند که با استفاده از یک سیکل بسته ترمودینامیکی توان سرماسازی کنترل شده در ناحیهای محدود را دارند.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به عملکرد این دستگاه، توضیح داد: این سیستم با سیکل هلیوم گازی کار میکند، به این صورت که این دستگاه دارای کمپرسور هلیمی است و بعد از فشردهسازی گاز هلیوم، به سمت کرایوکولر ارسال میکند و در مدت زمان ۴۵ دقیقه به دمای ۴ کلوین میرساند.
وی با بیان اینکه در این شرکت تاکنون دستگاه کرایواستات ۱۰ کلوین را میساختیم، خاطر نشان کرد: بعد از احساس نیاز کشور در زمینه دسترسی به سیستمهای ۴ کلوین، نسبت به طراحی و ساخت این نسل از دستگاههای فوق سرما اقدام کردیم.
مهدیزاده اضافه کرد: ما به عنوان اولین و تنها تولیدکننده کرایواستات در کشور، توانستیم کلاسهای مختلفی از کرایواستات را ارائه دهیم و راه را برای به کارگیری آسان سرما با دقت بالا و ارزان هموار کنیم. این دستگاه جهت انجام انواع تحقیقات ابررسانایی، طیف سنجی، اپتیک و شتابندهها کاربرد فراوان دارد.
وی نصب و کاربری آسان، استفاده از اتصالات استاندارد مقرون به صرفه در آزمایشهای دراز مدت (بدون استفاده از مایعات کرایوژنیک)، عدم نیاز به سرویسدهی بالا و عمر مفید طولانی را از مزایای این دستگاه ذکر کرد.