به بهانه خبر ایرنا:
سلاحورزی از ریاست اتاق بازرگانی کنار رفت
مهدی مطهرنیا
رئیس اندیشکده اینده اندیشی سیمرغ
خبرگزاری دولت نوشت:
حسین سلاحورزی که هفته گذشته با حواشی بسیار به عنوان رئیس اتاق بازرگانی ایران انتخاب شده بود، از این سمت کنار رفت.
شکاف ملت – دولت ؛ شکافی قدیمی در عرصه رفتارها و کنش های سیاسی در ایران تلقی می شود. این شکاف در جو ناشی از انقلاب ۵٧ برای مدتی ترمیم شد. اما بحران هویت به ویژه هویت ملی حل نشده با نام دین تلاش شد بحران مشروعیت حل؛ و نابسامانی های هویتی را با قدرت آئین حاکم به نفع ایدئولوژی و حاکمان سرپوش بگذارد و یا منکوب نماید. ایرانی مسلمان و مسلمان ایرانی از همین جا برساخته شد.بحران تولید؛ توزیع؛ مشارکت؛ حل نشد و اکنون بحران نفوذ چهره نشان می دهد و هیئت و هیبت سامانه حاکم را در خود فرو می برد.
بحران دولت – حکومت در معنای مصطلح دولت در #ایران امروز ؛ با حکومت به معنای هسته سخت قدرت ۵ رییس جمهور را به کام خود کشیده است. از این ها یکی به شهادت رسیده است و دیگری در چند ماه به پایان دوره ریاست جمهوری به رهبری دست یافته است.
خطای فاحش استراتژیک یکدست کردن جامعه حاکمیتی – حکومتی به هدف استمرار نظام تمرکزگرای تمامیت خواه در جوامع اقتدارگرا موجب افزونه شدن شکاف حکومت_حاکم می شود. به بیان دیگر ریزش از منطقه بیرونی و حاشیه ای هسته اصلی قدرت وارد هسته اصلی می گردد. خروجی نخست این شکاف گسترش رودررویی و آشکار شدن زوایای پنهان اختلاف ها در حوزه های گوناگون نیروهای پیشران در این جوامع است. عوامل قدرت تضعیف و عناصر قدرت را با بحران روبرو می سازند. عنصر اصلی قدرت در عناصر ششگانه آن «محرک» است که بر متحرک با توان حرکت معین در بستر حرکت و سویه گیری مشخص استقرار نظم آهنین هدف تضمین قبضه قدرت در #آینده یا #باریخ را دنبال می کند.همین جا است که بحران مشروعیت گریبانگیر طبقه حاکم می شود و نقطه اتکای اصلی نیز تضعیف می گردد.
دستیابی به این مهم اگر چه آسان تلقی می شود؛ ولی ماهیت قدرت سویه گیری تکثر پذیری دارد و تلاش در تثبیت آن منجر به وارد آوردن ضربه های گوناگون درون سامانه ای و درون سیستمی می شود.
در دنیای مدرن و متمایل به فرامدرن امروز بیش از دیروز؛ هر چه را بیشتر سرکوب کنی ؛ بیشتر قدرت می گیرد و باشدت بیشتر بازمی گردد.در برابر هر چه (منظور تکثر قدرت بر له تمرکز بیشتر آن ) مقاومت کنی بیشتر تثبیتش کرده ای؛ در حالی که اگر آن را رها کنی؛ ناپدید می شود.
تمام سامانه ها و سازمان های سیاسی_حکومتی بر اساس بحران های:
-نبرد نخبگان
– ناکارآمدی
-اعتماد
-اعتبار
-رهایی از اکنون زدگی
-عبور از اصلاح و اصلاحات
دچار فروریزش می شوند این #مکعب_فروریزش_رژیم_ها است.
این چرخه آینده را تحت تاثیر قرار می دهد و : – رویداد های به وجود می آید که
-روندها ؛
-تصاویر و
– اقدامات
را در آینده به سمت فعال کردن مکعب فروپاشی پیش می راند.
ظاهراً برنده و بازنده مشخص است؛ اما، در باطن زمان نشان می دهد چه نتایج و پیامدهایی را دربر می گیرد و برنده بازنده در نهایت داستان که خواهد بود؟