به گزارش باریخ نیوز؛ عبدالله باباخانی کارشناس مسائل اقتصادی در شبکه ایکس نوشت؛ سال 2028 جهان کجاست ما کجا هستیم؟
#وزارت_انرژی
#انرژی_تجدیدپذیر
گزارش ژانویه 2024 آژانس بین المللی انرژی:
افزایش ظرفیت تجدیدپذیر جهان در پنج سال آینده بیش از ظرفیتی است که از زمان ساخت اولین نیروگاه تجاری انرژی تجدیدپذیر در بیش از 100 سال پیش، نصب شده است.
* در پیشبینی این گزارش، تقریباً 3700 گیگاوات ظرفیت تجدیدپذیر جدید در طول دوره 2023-2028 آنلاین میشود که توسط سیاستهای حمایتی در بیش از 130 کشور هدایت میشود.
*خورشیدی فتوولتائیک و بادی 95 درصد از گسترش انرژی های تجدیدپذیر جهانی را تشکیل می دهند و از هزینه های تولید کمتر نسبت به سوخت های فسیلی و غیرفسیلی بهره مند می شوند.
طی پنج سال آینده، انتظار میرود چندین نقطه عطف انرژی تجدیدپذیر به دست آید:
* در سال 2024، PV بادی و خورشیدی با هم بیشتر از نیروی آبی برق تولید می کنند.
*در سال 2025، انرژی های تجدیدپذیر از ذغال سنگ پیشی گرفته و به بزرگترین منبع تولید برق تبدیل خواهند شد.
* بادی و خورشیدی PV هر کدام به ترتیب در سال 2025 و 2026 از تولید برق هسته ای پیشی گرفتند.
*در سال 2028، منابع انرژی تجدیدپذیر بیش از 42 درصد از تولید برق جهانی را تشکیل می دهند و سهم PV بادی و خورشیدی دو برابر شده و به 25 درصد رسیده است.
*نکته : یعنی ما در ایران باید تا پایان برنامه هفتم 45 هزار مگاوات برق تجدیدپذیر داشته باشیم و یا در پنچ سال پنجاه برابر آنچه که اکنون داریم، به شبکه اضافه کنیم. درک این اعداد برای کشوری که هنوز وزارت انرژی ندارد و هر کس هر عددی دوست دارد اعلام میکند و کسی متعهد به اجرا نیست، راحت نخواهد بود. امسال از قول پشت میز نشین ها از تعهد ۲۵۰۰ مگاوات برنامه، فعلا به ۱۰۰ مگاوات هم نرسیده ایم.