به گزارش باریخ نیوز به نقل از ایسنا، باستانشناسان یک گورستان وسیع باستانی رومی را در جنوب فرانسه کشف کردهاند که ۱۴۳۰ قبر و شواهدی از مراسمهای خاکسپاری در آن پیدا شده است.
«لایوساینس» نوشته است کاوش در این گورستان که به دلیل فاصله کم آن به کانال «روبین» با همین نام شناخته میشود، از سال ۲۰۱۷ و پیش از ساخت و ساز در شهر «ناربون» آغاز شد. این منطقه خاکسپاری که در جریان طغیان رود در زیر لایه ۳ متری مدفون شده، تا حد قابل توجهی سالم باقی مانده است.
قدمت گورها و آثار تاریخی این گورستان به فاصله قرن یکم پیش از میلاد تا اواخر قرن سوم میلادی بازمیگردد و در آن بیش از ۱۰۰ گور کودک وجود دارد. بررسیهای بیشتر نشان داد که روش خاکسپاری در این گورستان با توجه به سن فرد متوفی متفاوت بوده است، به گونهای که کودکان دفن میشدند، اما جسد بیشتر بزرگسالان سوزانده شده است. افراد بالغی که بدون سوزانده شدن دفن شده بودند در تابوتهای چوبی قرار داده شده بودند، این درحالی است که کودکان در جعبههای سادهتر یا در گودالهایی که روی آنها پوشانده شده بود، قرار داده میشدند.
در کنار برخی از گورها تکه غذاهای زغالی همچون خرما، نان، انجیر و غلات پراکنده شده بود. باستانشناسان معتقدند این خوراکیها بقایای بهجامانده از مراسمی هستند که اعضای خانواده متوفی برای یابود برگزار کرده بودند. این ضیافت ممکن است بخشی از جشنواره ۹ روزه رومی باشد که با نام «پارنتالیا» شناخته میشود و خانواده هر ساله در ماه فوریه آن را برگزار میکردند. این جشنواره با مراسمی به نام «فرالیا» (Feralia) که در آن خانوادهها به همراه غذا، نوشیدنی و سایر پیشکشها در گورستان گردهم میآمدند، در بیست و یکم فوریه به پایان میرسید.
همچنین با کاوش در گورستان «روبینز» چندین سازه سنگی کشف شد که احتمالا به عنوان تخت برای خانوادههای حاضر در مراسم «فرالیا» مورد استفاده قرار میگرفته است. وجود بقایای لولههای سرامیکی توخالی که در بالای قبرهای در زمین قرار داده شده است، نشان میدهد خانوادهها به طور نمادین با ریختن غذا در قبر بستگان خود، مراسم «فرالیا» را با آنها به اشتراک میگذاشتند.
این گورستان که تمام بخشهای آن کاوش شده است، مساحتی معادل ۵۰۰۰ متر مربع را در بر میگیرد و در ۷۰۰ متری شرق «ناربون» قرار دارد. «ناربون» که در گذشته با نام «ناربو مارتیوس» شناخته میشد، در سال ۱۱۸ پیش از میلاد تاسیس شد.